Home / Dart regels

Dart regels

Games
Er zijn verschillende versies van darts, waaronder 301 , 501,601 en 801 , die zijn gebaseerd op het aantal punten waar spelers of teams mee beginnen.

Dartbord
Een dartbord moet op de juiste afstand en hoogte worden geplaatst.
Hoogte en afstand.

Beginnen
Spelers krijgen drie darts tijdens een spel. Ze gooien hun darts en verwijderen ze voordat de tegenstanders aan de beurt zijn. Om te bepalen wie begint moet elke spelers een dart op het bord gooien, en degene die het dichtst bij de Bull gooit begint.

dartbord bull

Winnen
Het doel van darts is op nul punten te komen. Spelers beginnen met een bepaald aantal punten, zoals 501, en proberen genummerde delen op het dartbord te raken om zo de punt naar beneden te krijgen. Ze moeten tot op precies nul punten eindigen aan het eind. Als ze dat niet lukt en gooien ze meer dan tellen hun laatst gegooide punten niet mee. Er moet in de meeste gevallen ook uitgegooid worden met een dubbel. Dus als u 40 overheeft gooit u de dubbel 20.

Fouten
Een speler begaat een fout als zijn voet over de worp lijn(oche) staat, en de punten die hij kreeg tijdens zijn beurt tellen niet mee. Als een pijl stuitert of wordt afgeslagen van het dartbord voordat een speler ze verwijdert, tellen de punten van die dart niet mee.