Home / Dartbord ophangen

Dartbord ophangen

Steel-tip dart games kunnen thuis of op een avondje uit met vrienden in de plaatselijke kroeg een leuke afleiding zijn. Net als bij andere sporten, kunt u ook deelnemen aan lokale dart competities of deelnemen aan dart wedstrijden voor geld. Het ophangen van een officieel  dartbord thuis geeft u de mogelijkheid om vaker te oefenen en uw dart spel naar het volgende niveau te brengen.  Het is belangrijk om consistentie te hebben bij het beoefenen van darts, dus je wilt je dartbord op de regulieren h0ogte en afstand ophangen.

dartbord setup

instructies

1

Gebruik een meetlint om 173cm te meten van de vloer af omhoog . Markeer deze plek op de muur met een potlood .

2

Plaats de ophang beugel aan de muur. Het potloodteken moet aan de binnenkant van de curve aan de onderzijde van de U- vormige opening  zitten.

3

Schroef de beugel in de muur. Centreer de schroeven in de cirkelvormige openingen aan weerszijden van de U- vormige opening. U kunt een kleine waterpas gebruiken om ervoor te zorgen dat de beugel recht is.

4

Draai het dartbord om en gebruik een meetlint om het centrum te vinden.  Markeer deze met een potlood. ( Sommige dartborden komen reeds gemarkeerd met een kleine inkeping in het midden ) .

5

Bevestig een schroef in het midden van de achterkant van het dartbord. Draai de schroef er  niet helemaal in maar laat voldoende ruimte tussen de schroef en het dartbord zodat de schroef in de muurbeugel kan schuiven.

6.Plaats drie rubberen stoppers aan de achterkant van het bord, ongeveer 2 cm van de rand en ongeveer gelijke afstanden van elkaar .

7

Plaats een spijker in het midden van de eerste stop en sla hem met een hamer op zijn plaats totdat de stop stevig in het dartbord zit.

8

Plaats het dartbord tegen de muur , iets boven de beugel . Schuif het naar beneden totdat de schroef in de U – vormige opening van de muurbeugel glijdt. Draaien het bord tot de 20 bovenaan en gecentreerd is. Het dartbord moet goed tegen de muur passen . Als er nog een aantal kleine beweging  inzit moet u het dartbord verwijderen en de centrale schroef aandraaien totdat er geen spelling meer in zit.

Het opzetten van de oche

Meet de dikte van uw dartbord .
Meet 237cm vanaf van de muur over de grond plus de dikte van uw dartbord. Dus vanaf de voorkant van uw dartbord 237cm meten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Markeer de meting op de grond met krijt of tape , afhankelijk van uw vloeroppervlak . Dit markeert de voorkant van je worp lijn. Creëer een rechte worp lijn, meet twee keer vanaf de muur, vanaf beide zijden van het dartbord. Wanneer u de twee markeringen op de juiste afstand heeft , kunt u een rechte lijn tussen de markeringen tekenen.
Nu kunt u een dik stuk tape in een rechte lijn op de grond plakken.  Waarbij u het best de voorste rand van de tape die het dichtst bij een speler is aanhouden en daar ook niet overheen te stappen.  U kunt ook een verhoogd stuk hout of metaal op de worp lijn gebruiken, maar dit kan een struikelgevaar presenteren. Als het dartbord in een gebied hangt waar mensen normaal niet lopen kan dit een meer permanente optie zijn.