Home / Dartbord paardenhaar repareren

Dartbord paardenhaar repareren

De meeste dartborden die van paardenhaar lijken te zijn zijn eigenlijk gemaakt van sisal, een vezel van een Agave planten, hoewel zeer oude dartborden paardenhaar kunnen bevatten. Sisal dartborden, ongeacht van wat voor materiaal ze zijn gemaakt, kunnen gemakkelijk beschadigen als ze worden bewaard in een warme of vochtige plaats. Als u op zoek bent om een oud dartboard te herstellen kunt u hem het berst nauw onderzoeken op vochtschade. Belletjes in het oppervlak duiden op dergelijke schade en  deze kan niet worden gerepareerd.

dartbord paardenhaar

Instructies

1
Stofzuig het oppervlak van het dartbord om stof en vuil te verwijderen .

2
Gebruik een zachte maar stevige borstel om ingesloten stof en vuil van het oppervlak te verwijderen.

3
Onderzoek het dartbord op vochtschade, en ook op meeldauw en schimmel. Als je schimmel aan het oppervlak vindt kan je dartbord onherstelbaar worden beschadigd. Als het schimmel gevonden wordt op het oppervlak kunt u het nog redden.

4
Breng een beschimmelde dartbord naar buiten zodat schimmelsporen zich niet in uw huis verspreiden.

5
Gebruik een bus perslucht om de schimmels en algen alsmede iedere andere stof uit het dartbord te blazen.

6
Leg het dartbord in direct zonlicht voor een dag of twee om de schimmel te doden. Leg het  ’s nachts in de garage zodat dauw of vorst  zich niet op het dartbord kan vestigen. Zonlicht kan het dartbord licht laten vervagen, maar dit is beter dan er schimmel op hebben.

7
Gebruik een schone doek met hout polish en haal deze zachtjes over het oppervlak van het dartbord. Gebruik niet teveel hout polish zodat het eruit loopt .

8
Laat het goed drogen, in ieder geval ’s nachts, en voor gebruik.

9
Reinig deze indien nodig opnieuw de volgende dag .