Home / Een kwaliteit dartbord uitzoeken

Een kwaliteit dartbord uitzoeken

Als je ooit online bent wezen winkelen voor dartborden heb je waarschijnlijk  meer keuzes gevonden dan Lady Gaga kostuums heeft! Wat maakt een bristle dartbord beter dan de andere ? Nou, om te beginnen koop geen dartbord dat is gemaakt van varkenshaar. Dit is n lang geleden al opgegeven ten gunste van een nieuw materiaal, sisal vezels, een plant die wordt geteeld in warme klimaten. Het voordeel van het gebruik van sisal fiber is dat het zelf helende eigenschappen heeft die gaten kan sluiten nadat de dart er is uitgetrokken. Dit verlengt sterk de levensduur van het bord. De meeste traditionele dartborden van vandaag zijn gemaakt van sisal vezels. Je zou goedkopere dartborden gemaakt van papier kunnen kopen, maar sinds sisal zo populair en betaalbaar is geworden is er geen reden om dartborden met inferieure materialen zoals gewikkeld papier te kopen om maar een paar euro’s te besparen. Dus zorg ervoor dat het is gemaakt van sisal vezels.

sisal vezels

Het volgende grootste verschil is de spin, die de elke sectie verdelen. Wederom zul je een aantal goedkope dartborden met een plastic spin vinden. Blijf uit de buurt van die dartborden. De meeste traditionele dartborden hebben een metalen spin en het kleine beetje geld dat deze meer kosten is zeker de moeite waard. Nu , over de spin, hoe dunner de verdelers en hoe minder nietjes ze op hun plek houden hoe beter. Op deze manier is er minder kans dat uw dart op de verdeler of een nietje stuit wat bouncers veroorzaakt. Ook zien we nu bij de nieuwere dartborden dat er helemaal geen nietjes meer in het bord zitten, wat de kans op bouncers dus nog verder terug dringt. Een verbetering van het spin draad is het gebruik van driehoekige of ruitvormige draad die helpt de dart af te buigen in het bord en niet van het bord waardoor door het aantal bouncers verminderd. Het gebruik maken van een dartbord zonder nietjes beperkt zich overigens niet alleen tot de top van de modellen, maar is in tussen ook in het midden segment modellen te vinden.

dartbord zonder nietjes

Een zeer belangrijke eigenschap voor een lange levensduur is de beweegbare nummer ring. Je hebt gehoord van het draaien van de banden op uw auto voor meer gelijkmatige slijtage? De beweegbare nummer ring werkt met hetzelfde principe. Op goedkopere modellen vindt u alle nummers direct afgedrukt op de dartbord, dit is op zichzelf niet slecht te vinden. Het probleem is dat sommige dart spellen gebruik maakt van slechts bepaalde delen van het speelveld en niet het hele bord. Bijvoorbeeld , cricket gebruikt alleen de nummers 15 tot 20. Dus als je veel Cricket speelt zul je merken dat na verloop van tijd de secties 15-20 een beetje ruw zullen worden , zelfs bij dartborden gemaakt van zelf helende sisal vezel. Uiteindelijk zullen die secties volledig slijten, terwijl de rest van het speelveld er praktisch nieuw uitziet. Was er maar een manier om de nummers 15-20 toe te wijzen aan die nog ongebruikte delen. Het zou hetzelfde zijn als het weer hebben van een gloednieuwe dartbord. De oplossing is de beweegbare nummer ring. Hierdoor kan de eigenaar het dartbord regelmatig draaien, bijvoorbeeld een keer per maand, en nog steeds de 20 boven houden. Nu elk nummer is toegewezen aan een nieuw gedeelte kan er weer op schone vlakken worden gespeeld. Deze briljante functie zorgt voor veel meer gelijkmatige slijtage en helpt het levensduur veel verder te verlenging dan bij een dartbord bord zonder beweegbare nummer ring.

Om deze dingen samen te vatten, zorg ervoor dat u kiest voor een bord gemaakt van sisal vezels omdat ze langer meegaan onder zware omstandigheden. Kijk voor een dartbord met de dunste metalen spin en het minste aantal nietjes voor minder bounce – outs het beste eigenlijk zonder nietjes. En om het meeste leven uit je dartbord te halen op zoek naar een beweegbare metalen nummer ring, zodat u het dartbord regelmatig kan draaien voor meer gelijkmatige slijtage.

Daar heb je het. Houd deze belangrijke factoren in het achterhoofd bij het winkelen voor een nieuwe dartbord en u komt er zeker uit als winnaar !