Home / Hoe een dartbord wordt gemaakt

Hoe een dartbord wordt gemaakt

Ooit afgevraagd hoe ze die duizenden kleine haartjes in een dartbord krijgen? Vóór de uitvinding van het sisal dartbord werden de platen gemaakt van gewikkeld papier of hout. De houten planken vereiste dagelijkse weken om het splitsen te voorkomen en het rook slecht . De oorspronkelijke producent van sisal dartborden gebruikt dit kenmerk van houten planken om zijn bedrijf er naar te noemen – Nodor ( “no – odeur ‘geen-geur).

nodor

Om de huidige toernooi dartborden te maken beginnen fabrikanten met het uitsnijden van de borden die zijn gemaakt van hoogwaardige spaanplaat  van 1,5 centimeter dik. Vervolgens worden banden van staal die rond het bord gaan en alles bij elkaar houden gemaakt. Nodor bijvoorbeeld coat hun banden met een zwart lederen – achtige materiaal om de mate van reflectie van het metaal wat op te heffen.

Het belangrijkste ingrediënt in dartborden van vandaag is sisal of hennep, deze importeren de Engels dartbord makers uit Afrika. De sisal vezels worden gereinigd en gevlochten in lange strengen die worden gevormd in een papieren bedekte buis van ongeveer 8 centimeter in diameter. De buis wordt dan gesneden in 2,5 cm dikke plakken. Een totaal van 51 of 52 wafers worden gebruikt bij de constructie van 1 dartbord. De stalen banden en veel druk worden gebruikt om de sisal wafers in een perfecte cirkel te knijpen. Daarna wordt lijm aangebracht op het spaanplaat en wordt de hele zaak in elkaar gezet. Vasthoudpennen worden mechanisch ingebracht via voorgestanste gaten in de band .

Op dit moment is het dartbord volledig gevormd maar is het oppervlak nog vrij ruw. Hoge snelheid schuurmachines worden gebruikt om het glad te strijken en voor te bereiden voor de volgende fase, het maken van de rode, groene en zwarte secties. De ” witte ” of blonde secties zijn de natuurlijke kleur van de sisal en worden niet aangeraakt. Nadat de kleurstof of inkt is opgedroogd worden worden de draden geïnstalleerd met de doubles en triples ringen als eerste. De clips of haken die de buitenste ring met nummers vasthouden worden erin gehamerd en tot slotte wordt het ring met nummers geïnstalleerd .